KULTURÁLIS KÖZPONT
2021. október 16., szombat 19:00

Mennyit ér egy nő

Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Belépődíj: 3.900 Ft
Jegypénztári információ
Falusi Mariann és a Don Lázi Swingtet koncertje.
A koncert kimeríthetetlen témája a NŐ. Olyan dalokat mutatunk be időrendi sorrend­ben, amelyeknek előadói híres énekesnők voltak, akik sokat tettek a nők érvényesülé­séért. Kezdve a nehéz sorsú fekete nőktől a mai világhírű sztárokig. A zenén keresztül egyfajta feminista mozgalmat indítottak a döntően férfiak uralta zeneiparban, egyre több tehetséges női énekes szerzett hírnevet.

A koncert műsorának felépítése ezt mutatja be, kezdve a fekete nők gospel énekével. A rasszista megnyilvánulások a  20. század elején újra erősödtek, ez ellen harcolt Billie Holiday a Strange Fruit c. dalával. Magyarországon a második világháború idején Karády Katalin a magyar nők szimbólumává vált, megszólaltatjuk híres dalát, a "Hamvadó cigarettavég"-et. Az igazi áttörést és hírnevet Amerikában Ella Fitzgerald hozta, az egész világ csodálta és elismerést szerzett a nőknek. Az új kor nagy változást hozott a zenében, megjelent a popzene Amerikában és az egész világon, legismertebb képviselője Aretha Franklin, Magyarszágon pedig Cserháti Zsuzsa a popgeneráció iko­nikus alakja volt. A műsorban megérkezünk napjaink legismertebb előadójához és fe­ministájához, Beyonce-hoz.

A koncerten Magyarország legsokoldalúbb és legismertebb énekesnője, Falusi Mariann előadásában hallgathatjuk meg a világhírű énekesnők legsikeresebb dalait. A műsorban közreműködik a Don Lázi Swingtet.  

Dalok elhangzanak Ella Fitzgeraldtól, Cserháti Zsuzsannától, Tina Turnertől és még sok más híres énekesnőtől.
 
Támogatónk: