Kecskemét Főtér
2023. szeptember 22., péntek 09:00

Autómentes nap | Európai mobilitási hét

Hozzáadás naptárhoz


EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT / 2023. SZEPTEMBER 16-22. / KECSKEMÉT
Gyere és ünnepeld a Mobilitást! Vegyél részt egy igazán mozgalmas rendezvénysorozaton, hiszen idén is célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az alternatív, fenntartható városi közlekedési formákra, és ösztönözzük a környezetvédelmi törekvéseket. 

AUTÓMENTES NAP / 2023. SZEPTEMBER 22. PÉNTEK / FŐTÉR

9.00-18.00 óráig
JÁTÉKOS ISMERETTERJESZTŐ PROGRAMOK
környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, játékos csoportfoglalkozások, tudásfelmérő tesztek, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, információs sátrak, ÉLMÉNYVÁR-Játéktár és még sok más mozgalmas program...

KÖZBEN: 9.00 – 17.00 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulásra

17.00 órától
KERÉKPÁROS FELVONULÁS - INDULÁS ÉS CÉL: KOSSUTH TÉR
Az immáron hagyományosnak tekinthető kerékpáros felvonuláson kicsik és nagyok együtt tekerhetnek biztosított útvonalon, hogy a fenntartható városi közlekedés élménye mindenkié lehessen. A felvonuláson előzetes regisztráció szükséges, hiszen idén is értékes tárgynyereményeket sorsolunk ki a résztvevők között.

ÚTLEZÁRÁSOK 
A rendezvény napján 06.00 - 18.00 óráig az alábbi közterületek lezárása várható:
Deák Ferenc tér (Alföld áruház felöli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába), Dobó körút (városközpont felöli oldala) és Trombita utca..

Bővebb programtájékoztató: kecskemet.hu oldalon.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!