DIÁKGALÉRIA 

Több mint 30 éve fogadjuk az Ifjúsági Otthon Galériájába a különböző művészeti ágakban tevékenykedő fiatal alkotók munkáit. A programsorozat célja, hogy a városban élő és alkotó tehetségek ne csak saját iskolájukban, környezetükben, hanem Kecskemét művészetkedvelő közönsége előtt is bemutatkozhassanak, valamint öntevékeny tervezői és kivitelezői legyenek a saját kiállításuknak. A DiákGaléria iskolai képzőművészeti szakkörökkel, alkotóközösségekkel, lelkes pedagógusok együttműködésével, művésztanárok, szakemberek közreműködésével valósul meg.

A Hírös Agóra tereiben, termeiben egész évben lehetőséget biztosít a fiatal tehetségek, képző – és iparművészek alkotásainak bemutatására kiállítások keretében.
 
A kiállítások díjtalanul megtekinthetők az intézmény nyitvatartási idejében. (Hétköznap 9–18 óráig, hétvégén rendezvénytől függően várjuk kedves Vendégeinket!)
Kiállításokkal kapcsolatos információ: Acsai Rita 20-4212-589, rita.acsai@hirosagora.hu 
 

2022. Október 13. 16:30

„LÉLEKNEK SEM ART”

Válogatás a 2022. évi Parádi Alkotótábor munkáiból

2022. júliusában 75 általános iskolás és középiskolás gyermek részvételével valósult meg a „Léleknek sem ART” alkotótábor Parádon. A táborban lehetőségünk volt az elmélyült alkotómunkára. A gyerekek öt különböző foglalkozáson műfajjal ismerkedhettek. Az alkotáshoz a tábort körülvevő környezet, erdő, elsősorban növények és állatok adták a témát. Az alkotó foglalkozások vezetői: Hájas Réka művésztanár, Lőrincz Luca keramikus, Polyák Emese tanító, Szikora Imre művész tanár, Acsai Miklós fotóriporter A lélek simogatásról pedig: Gudricza Csilla, Kun-Sebők Kata és Pelle József mentálhigiénés szakemberek gondoskodtak.

A kiállítás megnyitóján felelevenítjük az alkotótábor mindennapjait, az itt töltött napok élményeit, és bemutatjuk a kézműves és képzőművészeti alkotásokat,

A tábor Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

kiállítás díjtalanul megtekinthető november 1-ig hétköznapokon 9-18 óráig a Hírös Agóra Kulturális Központ Panoráma termében. (Deák Ferenc tér 1.)

 

2022. November 3. 17:00

„AOMORI TEHETSÉGEI "

A Japán Kultúra napja alkalmából mutatjuk be a japán testvérvárosból érkezett alkotásokat. A kiállítás a Kecskemét-Aomori Baráti Kör, valamint a KRE - PK Gyermekkultúra Műhelyének együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg.

A kiállítást megnyitja: Dr. Galuska László Pál irodalomtörténész, gyermekirodalom-kutató 

Közreműködik: az Orlandó zenekar

kiállítás díjtalanul megtekinthető november 20-ig hétköznapokon 9-18 óráig a Hírös Agóra Kulturális Központ Panoráma társalgójában. (Deák Ferenc tér 1.)

 

2022. November 25.15:00

TERMÉSZETES FÉNY

Iván Sára amatőr festő képein a természet és a fény játssza a főszerepet. Erdők, patakok, vízesések elevenednek meg a látogatók szeme előtt.

A kiállítást megnyitja: Kovácsné Éva

kiállítás díjtalanul megtekinthető december 20-ig hétköznapokon 9-18 óráig az intézmény nyitvatartási idejében a Hírös Agóra Kulturális Központ Panoráma társalgójában. (Deák Ferenc tér 1.)