KULTURÁLIS KÖZPONT
2024. jún. 5 - 30.

AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA 2023 KIÁLLÍTÁS

Hozzáadás naptárhoz


AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA 2023 KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

Időpont: 2024. június 5. 17.30

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Kodály terem

A kiállítást megnyitja: Daróczi Csaba, Az Év Természetfotósa

A tárlat 2024. június 30-ig díjmentesen látogatható a Hírös Agóra Kulturális Központ nyitvatartási idejében.
A kiállítás Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósulhat meg.


VÁLOGATÁS A HAZAI TERMÉSZETFOTÓZÁS LEGJOBB ALKOTÁSAIBÓL

31. alkalommal adták át Magyarország, és egyben a közép-európai régió legrangosabb természetfotós szakmai elismerését, Az Év Természetfotósa díjat. A pályázat legjobb képei láthatók a Hírös Agóra Kulturális Központ tárlatán június 5. és 30. között a Kodály teremben.
A nemzetközi szinten is a legjobbak között számon tartott hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok többezer képe közül válogatta ki a legjobbakat a zsűri.

A naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége 2023-ban immár 31. alkalommal hirdette meg Magyarország, és a régió legnagyobb nemzeti természetfotó pályázatát. A pályázat célja hazánk, a Kárpát-medencei ökorégió, és Földünk természeti értékeinek, csodálatos élővilágának, tájainak, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása, és ezen keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretek terjesztése, a társadalom szemléletének formálása és esztétikai értékítéletének alakítása.
A kiállított képeken QR kódok vannak. Ennek használatával nemcsak a fotósokról és a képkészítés körülményeiről tudhatunk meg többet, hanem a social média térben ezeket a fotókat küldözgethetjük ismerőseinknek, véleményt mondhatunk róluk, megoszthatjuk őket a világhálón.