A megnyitón beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú város polgármestere, Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető-igazgatója, Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára és Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője.

Mindenki kiemelte, hogy Kecskemét amikor csak lehet, él a program lehetőségével, mert elképesztő érdeklődés kíséri - érthető okokból. Kodály városában a klasszikus és komolyzenében bővelkedünk, de nagy öröm, ha nyithatunk a könnyűzene felé is. Tökéletes alkalom erre a Hangszert a kézbe, ahol leül az ember egy dobfelszerelés mögé, kezébe veszi az ütőt és talán többé le sem tudja majd tenni.

Egyhangú vélemény született arról, mennyire fontos szerepet játszik a zene életünkben - ami egy olyan médium, mellyel kifejezhetjük a szavakba önthetetlent, és megismerhetjük azt az örömöt, melyet csak a zene és a zenélés adhat. 

A megnyitó után újra az önfeledt zenélés vette át a szerepet.

Szombaton délután 16 óráig bárki kipróbálhatja a Kulturális Központ Kamarateremében található összes hangszert, a szakértőktől kérdezhet, vagy akár el is indulhat a zenei pályán. 

Mindent a szemnek, mindent a kéznek!
Várunk minden zene-, és hangszerimádót!


Fotók: Gyenes Kata
 

GALÉRIA