Népmese játszóházak kisiskolás (1-4 osztályos) csoportok részére

Dramatikus eszközök alkalmazására épülő komplex mesefoglalkozás, melyben a résztvevő gyerekek és a játékvezető animátorok közös improvizációs játékában elevenedik meg a mesei történet.
A gyerekek, mint a mesék szereplői vesznek részt a játékban. A foglalkozásokat népi játék és közös ének foglalja keretbe.


Választó játékaink:

 


Az aranymadár
Egy boszorkányos asszony elragadta a király lányát és aranymadárrá változtatta. Csak úgy szabadulhat meg, ha valaki túljár a furfangos banya eszén és fertály óra alatt kiállja a nehéz próbákat. Az erdőkerülő legkisebb fia az aranymadár keresésére indul.

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi
A király kertjében lévő aranyalmafáról minden éjjel eltűnik egy alma. Mindenkit, akit a fa őrzésével megbíztak, éjfélkor elnyomott az álom. Nincs más hátra, mint hogy a legkisebb királyfi, Árgyélus vállalkozzék az őrzésre…
A tündérlányok álomport készítenek, hogy elaltassák az őröket és ellophassák az aranyalmát, mert segítségével megláthatják, ki lesz a jövendőbelijük.

A kiskondás
Rózsika királykirálykisasszonykezét csak az a legény nyerheti el, aki úgy elbújik a szeme elől, hogy a király nem találja meg. Már 99 kérő vallott kudarcot. Vajon Palkó, a falubeli disznópásztor legény sikerrel jár? Milyen búvóhelyet talál a galambok, a róka és a halak segítségével?


A foglalkozást vezetik: Józsa Katalin, Monzák Péter, Tolnai Ottó, Zum Erika (Dramatikus Játszókör)
Játékidő 90 perc, résztvevői létszám: 20-30 fő/alkalom, 
Díja: 2.000 Ft/ fő
 

A foglalkozásokról információ, előzetes bejelentkezés:

Józsa Katalin, katalin.jozsa@hirosagora.hu, Telefon: 76/481-523; 76/481-686
Foglalkozások helyszíne: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kecskemét, Kossuth tér 4.