2024-ben harmadik alkalommal tartottuk 3 napig a gyereknapot a Hírös Agóránál. Gyereknap Kecskeméten: a Kecskemét várossal és a Ciróka Bábszínházzal közösen megálmodott programkavalkádból nem maradhatott ki az Agóra már már ikonikus családokat és gyerekeket ünneplő HAcsalád elnevezésű vidám minifesztiválja.


Kürtőskalács, Agórafalva, kisvasút, minidiszkó, óriástrambulin, családi táncház - hogy csak néhányat említsünk a temérdek program közül. Pénteken, több mint 14 órányi folyamatos eső után, abban a pillanatban bukkant elő a nap - szinte percre pontosan - amikor elindult a HAcsalád hétvége és Kecskeméti Gyermeknap programkavalkádja.

Az eseménysorozat az Év Fagylaltja versennyel indult, ahol 130 ízből választotta ki a szakmai zsűri a 2024-es év fagyiját, mely a Tökmagos sorbet lett pirosbogyós gyümölcsökkel, egyenesen Balatonfüredről. Kecskemét először adott otthont az országos versenynek, így a barackos fagylaltok külön kategóriában mérettek meg: a Kecskeméti mosolygós barack vitte el ennek különdíját.
Az ünnepélyes ceremónia után folyamatos programkavalkáddal csaptunk bele az immáron ragyogó napsütéses hétvégébe - Gólyalábasok, Káró Bűvész, Iszkiri zenekar és Tintanyúl mellett hatalmas sikert aratott az óriásbuborék kergetés, Agórafalva és a Moki is.
 
Jövőre is folytatjuk a hagyományt, addig is az Agórafalva tartogat majd meglepetéseket a fesztiváljainkon. Keressétek!


 

GALÉRIA