A május a Hírös Agóra idei évének eddigi legtelítettebb hónapja. Fantasztikus koncertek, médiaművészeti kiállítás, Örkény-előadás, Szenes Iván emlékest és háromnapos gyereknapi fesztivál várja a családokat. Nézzék meg, mitől lesz izgalmas a május Kecskeméten!

AZ IDŐ ÚJABB CÁFOLATA - KAZI ROLAND MÉDIAMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA
Tér és idő a metafizika és a természettudomány kényes talánya, amelyek az észlelő és ideákat formáló elmében születnek meg. Vajon csupán csak lebegő ideák rendszerei vagyunk?
Megnyitja: Ulrich Gábor képzőművész
Megnyitó: Kamara terem, május 3. péntek 16.30 
Megtekinthető: május 26-ig 9 és 18 óra között az intézmény nyitvatartási idejében


A ZENE SZABADSÁGA | CZIFFRA GYÖRGY EMLÉKKONCERTEK BALÁZS JÁNOSSAL
Miklósa Erika, Gubik Petra, Balázs János Valamint Sárközy Lajos és zenekara egy páratlan előadással Kecskeméten A ZENE SZABADSÁGA – Cziffra György emlékkoncertek Balázs Jánossal” a Hírös Agóra színpadán. Változatosság, nyitottság és mindig igazi művészi élmény – ez Cziffra György szellemisége. Ünnepeljük együtt kiemelkedő zongoraművészünket.
2024. május 3. 18.00, Hírös Agóra Kulturális Központban


NAGY TALÁLKOZÁS - SZEKERES ADRIEN ÉS LÁSZLÓ BOLDIZSÁR KÖZÖS KONCERTJE
Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangoznak majd, ami mindkettőjük számára kirándulás lesz, így Bolditól hallhatnak könnyűzenei ugyanúgy, mint Adrientől klasszikus stílusú megszólalást is. Természetesen nem maradhatnak el Andrea Bocelli nagy duett slágerei sem. Pressertől Pucciniig. Közreműködik a Cotton Club Band.
május 4. szombat 19.00


"ENGEM NEM LEHET ELFELEJTENI" - SZENES IVÁN 100
Engem nem lehet elfelejteni Szenes Iván 100 Mindenkinek van egy álma-Kislány a zongoránál-Nem csak a 20 éveseké a világ-Szeretni bolondulásig….. A jubileumon Szulák Andrea, Vastag Tamás és a Don Lázi Swingtet egy fantasztikus koncerttel idézi meg a nagyszerű művészt, Szenes Ivánt május 12-én vasárnap 15 órától.

 

PLANÉTÁK - SZIMFONIKUS NAGYKONCERT az Aurin kórussal
Az idei év legnagyobb szabású szimfonikus hangversenye, ahol két fiatal, de máris világhírű vendégművész tolmácsolásban hallhatjuk az angol zeneirodalom klasszikusait. 
Május 17. péntek 19:00
E. Elgar: Csellóverseny
G. Holst: A Bolygók
Szólista: Szabó Ildikó, cselló
Aurin Leánykar (karnagy: Durányik László)
Vezényel: Leo McFall 


HAcsalád - HÁROMNAPOS GYEREKNAPI FESZTIVÁL
A felnőttek gyermekeikkel újra átélhetik milyen gyereknek lenni és önfeledten szórakozni, mindezt 3 napon át, különféle színes, izgalmas programok keretén belül.
Május 24-25-26.
Helyszín: Deák Tér és Kecskemét főtere
 

Bővebb információt a hiros.hu oldalon találnak!