NAGYTEMPLOM
2021. október 30., szombat 19:30

Jubileumi koncert - Mozart: Requiem

Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Jegyárak:
Felnőtt: 1.500 Ft
Diák, nyugdíjas: 1.000 Ft

Jegyek a Hírös Agóra jegypénztárában és a helyszínen vásárolhatók. 
 
A Cantus Nobilis Kórus–Kecskeméti Pedagógus Énekkar (60)
a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar  (55)
és a Kecskeméti Énekes Kör (5) közös koncertje.

Vezényel: 
Erdei Péter

Liszt-díjas, kiváló és érdemes művész

Szólisták: 
Balogh Eszter
Komáromi Márton
Najbauer Lóránt
Szemere Zita
Három jubiláló kecskeméti együttes zenei ajándéka lesz a közönségnek Mozart Requiemjének előadása a kecskeméti Nagytemplomban, október 30-án. 

A Kecskeméti Énekes Kör a „legfiatalabb”, ők öt éve énekelnek együtt, megalapításának 55. évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a közös hangverseny kezdeményezője, a Cantus Nobilis Kórus pedig még Kecskeméti Pedagógus Énekkarként, „PedKarként” 60 évvel ezelőtt kezdte meg működését. 

A jubileumi koncerten mintegy 70 énekes közreműködik majd, közöttük olyanok, akik évtizedekkel ezelőtt énekeltek a Kecskeméti Pedagógus Énekkarban, de az együttes felhívására – egy koncert erejéig  –  most ismét csatlakoztak a kórushoz. 

A három együttes között a „kapcsot” a közös produkció karmestere, Erdei Péter Liszt-díjas, kiváló és érdemes művész jelenti, aki évtizedekig irányította a Kecskeméti Pedagógus Énekkart, öt éve az ő kezdeményezésére jött létre a Kecskeméti Énekes Kör, és a kecskeméti szimfonikusokat is vezényelte már nagy sikerű koncerteken. 

A Kecskeméti Pedagógus Énekkar már öt alkalommal énekelte Mozart Requiemjét többnyire abban az őszi időszakban, amikor elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Ezek közül a legmegindítóbb az volt, amikor a New York-i terrortámadás első évfordulóján, 2002. szeptember 11-én reggel 8 óra 46 perckor a zsúfolásig megtelt Nagytemplomban adta elő a kórus a művet. A jubileumi koncertre készülő együttesek remélik, az október 30-ai hangverseny is hasonlóan emlékezetes lesz mind a közönség, mind a közreműködők számára. 

 
Jegyárak:
Felnőtt: 1500 Ft
Diák, nyugdíjas: 1000 Ft

Jegyek a Hírös Agóra jegypénztárában és a helyszínen vásárolhatók. 
 
Támogatók:
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata,
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő,
Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ


 

Cantus Nobilis Kórus - Kecskeméti Pedagógus Énekkar

Kecskeméti Énekes Kör

Erdei Péter és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar