IFJÚSÁGI OTTHON
2022. nov. 09. - 2023. jan. 25.

Meséről - Zenére

Hozzáadás naptárhoz


Gyermek-hangversenysorozat középső-nagycsoportos óvodásoknak, kisiskolásoknak a Hírös Agóra - Ifjúsági Otthonban.

 

A beavató jellegű hangverseny során a mű történtével mesélő ismerteti meg a gyerekeket. Közben megszólalnak az ismert dallamok a zenekar, az énekesek segítségével, tánckoreográfia és hangszerbemutató színesíti az előadást.

2022. november 9. 
NYAKIGLÁB, CSUPAHÁJ, MÁLÉSZÁJ
„Volt egyszer egy szegény ember, annak volt három fia. A legnagyobbikat Nyakiglábnak, a másodikat Csupahájnak, a legkisebbiket Málészájnak hívták.”
A magyar népmese közben Kodály és Bartók gyűjtötte magyar népdalok hangzanak fel, közben táncra perdülnek a fogadó vendégei.

2022. december 14., 10 és 14 óra 
DIÓTÖRŐ
„ … sűrű pelyhekben hull a hó, fehér takaróval vonja be a városka utcát, házait. A Tanácsos úr kertje is olyan, mintha puha vattába csomagolták volna. Karácsony estéje közeledik…”
A Csajkovszkij-balett történetének elmesélése közben zenei részletek hangzanak fel a műből látványos balett tánckoreográfiákkal fűszerezve.

2023. január 25. 10 és 14 óra
A TULIPÁNNÁ VÁLTOZOTT KIRÁLYFI
„Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, annak egy fia. Mikor ez a királyfi nagy legénnyé növekedett, azt mondja az apjának:
- Édesapám, én elmegyek, s addig vissza sem térek, míg a világon a legszebb leányt meg nem találom: az lesz az én feleségem…”
A Benedek Elek meséje közben népdalfeldolgozások hangzanak fel a Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtéseiből énekelt és zenekari formában a gyerekek közreműködésére építve.

Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar, a Kecskemét Táncegyüttes és a Turpinszky balettiskola
Mesélő: Kulcsár Marianna, drámapedagógus                                                  
Háziasszony: Kulcsár Erika zenetanár
 
Belépőjegy: 1.200 Ft / fő /alkalom

Csoportok előzetes bejelentkezése elektronikusan: a csoport létszámának, kísérője nevének és elérhetőségének megjelölésével az alábbi e-mail címen keresztül:  ilona.csizmadia@hirosagora.hu 

További információ: Csizmadia Ilona,
76/481-523, 20/915-48-00, 
Támogatónk: