A Hírös Agórában az elmúlt két évben megerősödött a képző- és iparművészeti vonal, melynek köszönhetően egymást követik a kuriózum kiállítások falaink között. Ezúttal Gaál József Rubedo című kiállításának finisszázsára várták az érdeklődőket, akik meg is érkeztek.


Nagy öröm számunkra, hogy egyre sűrűbben valósulhat meg olyan tárlat, művészeti esemény, ahol a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun megyei Egyesületének tagjai is részt vehetnek, akadálymentesítést biztosítunk, Ők pedig maximális figyelemmel és érdeklődéssel érkeznek hozzánk.

Gaál József Munkácsy-díjas képzőművész tárlata közel egy hónapig volt a vendégünk, mely egyben a Magyar Művészeti Akadémia tagjait bemutató sorozat következő tárlata is volt. 

„A vörösség lehet életet építő és romboló energiák szimbolikus színe egyszerre. Az alkimista rubedo pszichospirituális folyamatai a nigredo, mint bomlás után az albedo, a kifehéredő tisztaság és fehérség utáni felfénylés, majd a citrinitas, amely a ráébredés hajnala, s csak ezután jön a beteljesedő rubedo állapot. Az izzó, teljességben és teremtő energiában létező, cselekvő, és megvilágosodott ember elérhetetlen ideája.” Gaál József


 

GALÉRIA