KÁPOLNA GALÉRIA
2024. máj. 30. - 2024. jún. 15.

Nők a gyárban | csoportos design kiállítás

Hozzáadás naptárhoz

A tárlaton olyan női, magyar gyári tervezők alkotásait mutatjuk be, akiknek a tervei, termékei kis-, közép- vagy nagyszériás gyártásban piacra kerültek, kereskedelemben elérhetőek.
Megnyitó: 2024. május 30., csütörtök 17 óra
A kiállítást megnyitja: Halasi Rita Mária design szakember, kutatási és innovációs menedzser

A hazánkban fellelhető három vezető, magyar tulajdonban lévő porcelánmanufaktúra - Herendi Porcelánmanufaktúra, Zsolnay Porcelánmanufaktúra, Hollóházi Porcelánmanufaktúra - produktumai mellett, az Alföldi Porcelángyárat működtető, francia tulajdonban lévő Degrenne csoport, valamint két világhírű külföldi porcelángyár – a portugál Vista Alegre és a spanyol Lladró – termékeit tekintheti meg a kortárs design iránt érdeklődő közönség. A porcelán sokoldalú felhasználásának bizonyítékaként lakberendezési tárgyakat (vázák, lámpák, dísztárgyak), étkészleteket, valamint porcelán ékszereket állítunk ki.

Olyan kortárs, progresszív alkotókat kértünk fel a kiállításra, akikre méltán illeszthető a „magyar találékonyság” kifejezés, ugyanakkor a nagyszériás gyártás és gyári tervezés szabta keretek és határok ellenére az alkotók kreativitása és innovatív szellemiségük utat tört magának. A tárgyakban nemcsak az egyes gyártókra jellemző DNS, karakter- és formavilág jelenik meg, hanem az alkotók személyisége is meg tud nyilvánulni.

Kiállító művészek: Babos Pálma, Éles-Varga Erika, Hegedűs Ágnes, Herter Katalin, Imre Eszter, Kaintz Regina, Meixner-Hegyi Etelka, Savanyú Judit, Sütő Erika

A kiállítás megtekinthető: 2024. június 15-ig, keddtől szombatig, 14 órától 18 óráig a Kápolna Galériában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.)