Március 20-án, a Kecskemét Táncegyüttes Petőfi Sándort megidéző ünnepi műsora előtt került sor a kecskeméti Petőfi Klub formális megnyitására a Hírös Agóra színpadán.

Petőfi Sándor születésének bicentenáriumát két éven át tartó programfolyam ünnepli. Ennek keretében ún. Petőfi Klubok létesülnek országszerte. A klubokat 88 hazai településen és 12 határon túli, magyarlakta településen szervezi meg a Nemzeti Művelődési Intézet. Bács Kiskun megye hét településén, Dunavecse, Fülöpszállás, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas és Orgovány mellett a megyeszékhelyen, Kecskeméten működik majd Petőfi Klub. Városunkban a Hírös Agora Kulturális és Ifjúsági Központ kapta a felkérést a klub üzemeltetésére, az események szervezésére.
 


Barta Dóra a Petőfi Klub könyvespolca előtt
Fotó: Gyenes Kata

A kecskeméti Petőfi Klub formális megnyitójára március 20-án került sor. Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester egy – a Nemzeti Művelődési Intézet által összeállított könyvcsomagot adott át Barta Dórának, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatójának a Kecskemét Táncegyüttes új műsorának bemutatója előtt, a Hírös Agora színpadán.  A könyvek bárki számára elérhetővé válnak a kulturális központ előcsarnokában, ahol az intézmény a megnyitóra már ki is alakított egy olvasósarkot könyvespolccal. Ezen túl az Agora nyitvatartási idejében bárki ingyenesen kézbe veheti, forgathatja a köteteket.  Az olvasási lehetőség mellett igen széles lesz a Petőfi Klubok kínálata.  A programsorozat megvalósításában együttműködő országos szervezetek komoly- és könnyűzenei koncertekkel, színházi és irodalmi előadásokkal, könyv- és folyóirat bemutatókkal, kiállításokkal, vetítésekkel járulnak hozzá a kulturális kínálat sokszínűségéhez.

A Petőfi Klub első kecskeméti eseménye március 27-én 11.00 órakor lesz. A Kossuth-díjas Kaláka együttes ad koncert et az Otthon moziban. A belépés itt is, mint a Petőfi Klub összes további eseményén, ingyenes lesz.

 


- A hiros.hu cikke -