2021. július 27-28-án a világhírű trombitaművész két napos országos mesterkurzust tart Kecskeméten, melyen a résztvevők testközelből ismerhetik meg a művész módszereit, és segítségével új irányvonalakra tehetnek szert hangszeres játékukban.
 

Hatalmas öröm számunkra, hogy Kecskeméten, a Kodály Fesztivál zárókoncertjén július 30-án a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral ad közös koncertet, és ezt megelőzően két napon át fogadja a jövő trombitaművészeit. 
 

Az egykor csodagyerekként induló Sergei Nakariakov 1977. május 10-én született Oroszországban. Mára a nemzetközi komolyzenei színtér meghatározó alakjává érett. Nakariakov zseniális hangszeres adottságai nem ismernek korlátokat: az utóbbi időben merészen áttörve a trombitarepertoár határait a legkülönbözőbb hangszerekre írott versenyművek elképesztő átirataival valósággal új fejezetet nyitott instrumentuma irodalmában. A világhírű trombitaművész az 1990-es évek óta a világ legnevesebb hangversenytermeiben lép színpadra, és a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak is visszatérő vendége. 2005-ben, 25 évesen kápráztatta el először a fesztivál közönségét.

A két napos kurzuson aktív és passzív hallgatóként is részt lehet venni.

  • Aktív résztvevőknek egyénenként 45 perc áll rendelkezésükre, hogy dolgozzanak a művésszel. Ez idő alatt lehetőségük nyílik arra, hogy bemutassák az aktuálisan tanult darabjukat, majd közösen kielemezzék és javítsák az esetleges zenei és technikai hibákat. Minden fiatal számára nagy mérföldkő az életében, ha példaképével és a szakma kiemelkedő művészeivel állhatnak egy színpadon. Életük meghatározó eseménye lehet egy mesterkurzus, ahol olyan szakmai és érzelmi impulzusokat kapnak, melyek befolyásolják további tanulmányaikat és elképzeléseiket a zeneművészetben. Aktív résztvevőként főleg konzervatórium 4. évfolyamos és főiskolai, egyetemi trombitatanszakos hallgatókat várunk.
  • Passzív hallgatóként is nagyon tanulságos és inspiráló, hiszen az órákon elhangzott instrukciók mindenki számára hasznosak lehetnek. Passzívként bárki látogathatja a kurzust, sem hangszercsoport sem korosztály nincs meghatározva.

Az aktív részvételi lehetőség már betelt, de a passzív résztvevők létszáma nincsen behatárolva! Várjuk a jelentkezőket!

A kurzus részletes programja:
2021. július 27., kedd
-10:00-13:00 45 perces órák az aktív résztvevőknek
-13:00-14:00 ebédszünet
-14:30-17:30 45 perces órák az aktív résztvevőknek

2021. július 28., szerda
-09:00-12:00 45 perces órák az aktív résztvevőknek
-12:00-14:00 ebédszünet
-14:00-17:00 45 perces órák az aktív résztvevőknek

A kurzus helyszíne:
Kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

A kurzus díja:
Aktív résztvevőknek 25.000 forint, mely tartalmazza a koncertbelépőt és passzívként részt vehet a többiek óráján, az egyik napon.
Passzív hallgatóknak 10.000 forint/nap (+ kedvezmény a koncertjegy árából)
Két napos passzív részvétel esetén 15.000 forint/2 nap (+ kedvezmény a koncertjegy árából)

Jelentkezési határidő: 2021.06.30. 

Fizetési határidő: 2021.07.15.

A fizetés módjáról minden jelentkezőt e-mailen keresztül tájékoztatunk!
A résztvevőknek lehetőségük van zongorakísérettel játszani. A kurzus ideje alatt biztosítjuk a színpadon a zongorát, azonban kísérőről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Az esetleges nyelvi nehézségek elkerülése miatt egy Angol- Magyar tolmács folyamatosan segíti majd a kommunikációt.

A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatba, hogy hoz-e zongorakísérőt, illetve kér e szállást és étkezést.
Passzív hallgatók a megjegyzés rovatba tüntessék fel a részvételi napok számát.
Szállással és étkezéssel kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk!
Amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé, hogy megrendezzük a koncertet és a kurzust a kiírt időpontban, akkor halasztásra kerül. A jelentkezések érvényesek maradnak az új időpontra is!

Felmerülő kérdéseikre az alábbi e-mail címen és telefonszámon tudunk tájékoztatást adni, munkanapokon 8-16 óra között:
Földi Jácint jacint.foldi@hirosagora.hu 06/30-519-1307

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

A koncert programja:
2021.07.30. 19:00
Kodály Fesztivál zárókoncertje a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral
Közreműködik: Sergei Nakariakov- trombitaművész

Vezényel: Hámori Máté

A koncertről bővebben