Hozzáadás naptárhoz

Jegyinformációk
Jegyár a vacsorára: 4.900 Ft

Lakodalom lesz a mi utcánkban - legyél tagja a város legnagyobb násznépének!
A Kecskeméti Népzenei Találkozó keretében idén ősszel igazi különlegességet kínálunk. Szeptember 23-án szombaton a város, sőt a környék legnagyobb nyilvános lagzijába invitálunk mindenkit:
Kecskeméti Lakodalmas- Világraszóló Kiskunsági Lakodalom a Kecskemét Táncegyüttessel 

A több évtizedes hagyományú Kecskeméti Népzenei Találkozó keretein belül a Kecskemét Táncegyüttes - Kecskemet Folkdance Ensemble a már feledésbe merülő, és a világon egyedi jellegzetes jegyekkel, népszokásokkal tarkított magyar lakodalmat mutatja be oly módon, hogy ahhoz nem csak az ifjú pár által meghívott vendégsereg csatlakozhat, mint egy hagyományos lakodalomban, hanem a város és Bács-Kiskun Vármegye bármely lakója is, közösen alkotva a násznépet. 

Akár már az elején, a lányos háznál vagy a Városházi udvarban az esketéshez, vagy akár az azt követő Deák téri vendégváró mulatságba is bekapcsolódhat bárki.

A program a Hírös Agórában folytatódik, a Kecskeméti Csárda jóvoltából az asztalra kerülő vacsorával egybekötött lakodalommal ér a tetőpontra 18 órától, ahol vőfély, örömapa, örömanya, menyasszony, vőlegény, zenekar és a Kecskemét Táncegyüttes táncosai gondoskodnak a kiváló hangulatról, felejthetetlen élményekről.
Az esti, látványos, hamisítatlan népszokásokkal tarkított világraszóló lakodalomra jegyek kaphatók: Hírös Agóra jegypénztár, Deák tér
Jegyár a vacsorára: 4.900 Ft

A jegyár az esti lakodalomra vonatkozik, napközben 14.00-18.00-ig a lakodalmi meneten való részvétel ingyenes!

14:00
Indul a lakodalmi menet - Kápolna utca 24.: a fiús háznál összegyulik a rokonság (tánc, kis kóstoló, éneklés), innen indul a menet zenekarral, tánccal
15:00
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében a menyasszony öltöztetése (minden ruhadarab magyarázata közben ének és zene)
15:30
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Tükörterem:
lányos házhoz érkezik a menet. Kezdődik a kikérés.
16:45
Városháza díszudvar: esketés
17:15
Deák téren: az ifjú pár fotózása, vendégek fogadása zenével- tánccal, borkóstolás.
18:00
Kezdődik a lakodalom a Hírös Agórában:
közös tánc, lakodalmi játékok, pörkölt, törökös, táncmulatság.
A vacsora ára: 4.900 Ft