A minden évben megrendezésre kerülő összművészeti fesztivál zárókoncertjén a zenetörténelem egyik legsikeresebb és legnépszerűbb darabja csendült fel. Carl Orff: Carmina Burana című darabját szólaltatta meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Hollerung Gábor vezényletével, további neves közreműködőkkel. 

Elsöprő erejű koncerttel ért véget szerda este a 37. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál a Hírös Agóra Kulturális Központ színháztermében. 

A koncerten Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója beszédével zárta a Tavaszi Fesztivált, megköszönve a fesztiválon részt vevő intézmények munkáját, kiemelve a művészet minden ágának jelentőségét. 

A mű előadása hatalmas apparátust igényel: a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a Miraculum kórus, a Budapesti Kórustársaság, Rácz Rita, Haja Zsolt és Szerekován János lépett színpadra, akiket Hollerung Gábor, Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész vezetett végig az estén.
A zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb művét állva tapsolta a teltházas tömeg. 

A színházteremben mind a 601 szék foglalt volt, a színpadon pedig több mint 200 művész gondoskodott arról, hogy felejthetetlen koncertélményben legyen része a közönségnek. A termet zsúfolásig megtöltő közönség már a tételek között is vastapssal fejezte ki tetszését, a grandiózus finálét követően azután szinte felrobbant a nézőtér. A percekig tartó ünneplésnek köszönhetően ráadásként ismét felcsendült a zárótétel: O Fortuna, / velut Luna / statu variabilis (Ó, Szerencse, változékony vagy, miként a Hold)!

A kecskeméti tavasz legnagyobb összművészeti fesztiválja hatalmas ovációval ért véget. 


További beszámoló az estéről a hiros.hu cikkében, videóval 

Fotók: Gyenes Kata

GALÉRIA