Versmondók Találkozója 2024. | EREDMÉNY

A 2023/2024-es tanévben a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely  28. alkalommal hirdette meg a Versmondók Találkozóját. Felhívásunkra 515 versmondó jelentkezett az 5 korcsoportban. 20 válogató forduló során került kiválasztásra az a 102 versmondó, aki a VERSÜNNEPRE, a Versmondók Találkozója döntőjébe bekerült. Rendezvényünk kapcsolódott a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez.
 


Nagy siker volt a Gyermeknap Kecskeméten: harmadszor is tartolt a HAcsalád programkínálata

2024-ben harmadik alkalommal tartottuk 3 napig a gyereknapot a Hírös Agóránál. Gyereknap Kecskeméten: a Kecskemét várossal és a Ciróka Bábszínházzal közösen megálmodott programkavalkádból nem maradhatott ki az Agóra már már ikonikus családokat és gyerekeket ünneplő HAcsalád elnevezésű vidám minifesztiválja.


Tovább zöldül az Agóra

Tökéletes időzítéssel, napsütésben és esővízzel fellazított terepen valósult meg a FlórAgora következő virágültetése.
Idén 360 tő begóniát helyeztünk el a kertben, melyre már egy éve a Kis herceg vigyáz. Célunk, hogy a kertészkedést, mint nevelési módszert építsük be a közösségi tevékenységeinkbe.
 


Nagy érdeklődés a Rubedo finisszázsán

A Hírös Agórában az elmúlt két évben megerősödött a képző- és iparművészeti vonal, melynek köszönhetően egymást követik a kuriózum kiállítások falaink között. Ezúttal Gaál József Rubedo című kiállításának finisszázsára várták az érdeklődőket, akik meg is érkeztek.


Igazi programdömping májusban a Hírös Agórában!

A május a Hírös Agóra idei évének eddigi legtelítettebb hónapja. Fantasztikus koncertek, médiaművészeti kiállítás, Örkény-előadás, Szenes Iván emlékest és háromnapos gyereknapi fesztivál várja a családokat. Nézzék meg, mitől lesz izgalmas a május Kecskeméten!


VÁSÁRI FELHÍVÁS A HA CSALÁD GYEREKNAPI FESZTIVÁLRA!

Kecskemét legnagyobb gyermeknapi rendezvénye a HAcsalád továbbra is keresi kitelepülő partnereit május 24-25-26-ra, akik portékáikkal illeszkednek a családi forgatag hangulatába. 
Kézműves termékek, textilek, kerámiák, játékok, egyedi tervezésű holmik, finomságok, méz, háztáji termék, virág, dekorációs termék.


Ehető virágok a Hírös Agórában - több mint 600 gyerek járt az Agórában a Föld napja alkalmából

“Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot❓”

A Föld napja alkalmából ma több, mint 600 gyerek fordult meg az Agórában, ahol interaktív programokon keresztül sajátíthatták el a zöld gondolkodásmódot.
 


Új helyszínt avatott a Hírös Agóra - megnyílt a KultKaszinó Kecskeméten

Április 18-án nyitotta meg kapuit a Hírös Agóra új, exkluzív rendezvényhelyszíne, a KultKaszinó. A megnyitón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ünnepi köszöntőjét követően Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatójának, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje állami kitüntetettjének Lélektánc című előadását láthatta a nagyérdemű.
 


KultKaszinó – Új helyszín

Büszkén jelentjük be, hogy április 18-án nyitja meg kapuit a Hírös Agóra új, a Széchenyi-korabeli kaszinók kulturális pezsgését és szellemiségét megidéző, exkluzív rendezvényhelyszíne, a KultKaszinó.


A Hírös Agóra a város legnagyobb versmondását szervezi meg évről-évre

Már 60 éve, hogy április 11-e, József Attila születésnapja a magyar vers, a költészet ünnepe. Ebből az alkalomból idén is megrendeztük Kecskemét főterén a Nagy Versmondást. Ezúttal Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Buda Ferenc műveit szavalták több százan a Városháza előtt.